Aké sú výhody bi-telecentrických šošoviek? Rozdiel medzi bi-telecentrickou šošovkou a telecentrickou šošovkou

A bi-telecentrický objektívje šošovka vyrobená z dvoch optických materiálov s rôznym indexom lomu a disperznými vlastnosťami. Jeho hlavným účelom je znížiť alebo odstrániť aberácie, najmä chromatické, kombináciou rôznych optických materiálov, čím sa zlepší kvalita zobrazenia objektívu.

1,Aké sú výhody bi-telecentrické šošovky?

Bi-telecentrické šošovky majú mnoho vynikajúcich výhod, ale ich ovládanie je tiež náročnejšie a vyžadujú si viac zručností pri používaní. Pozrime sa podrobne na výhody bi-telecentrických šošoviek:

1)Vytvorte špeciálne vizuálne efekty

Bi-telecentrické šošovky môžu vytvárať vizuálne efekty, ktoré nie je možné dosiahnuť s konvenčnými šošovkami, ako napríklad extrémne nastavenie hĺbky ostrosti a vytváranie efektu takzvaného „miniatúrneho modelu“.

2)Ovládajte perspektívu obrázka

Bi-telecentrická šošovka dokáže ovládať perspektívu obrazu, korigovať skreslenie okrajov budovy a udržiavať premietané čiary rovné bez ohýbania.

3)Vykonajte ovládanie zaostrenia

Bi-telecentrické šošovky umožňujú nezávislé nastavenie ohniska a hĺbky roviny, čo nie je možné pri bežných pevných šošovkách.

4)Vynikajúca kvalita obrazu

Vďaka ich dizajnu,bi-telecentrické šošovkymajú tendenciu mať vynikajúci optický výkon a kvalitu obrazu.

5)Prevádzková flexibilita

Hoci bi-telecentrické objektívy vyžadujú manuálne ovládanie a ovládanie, ponúkajú určitý stupeň flexibility, ktorý umožňuje fotografovi ovládať obraz podľa konkrétnych potrieb.

bi-telecentrické šošovky-01

Bi-telecentrický objektív

6)Inovujte rôzne efekty

Nastavením sklonu a odsadenia objektívu môžu fotografi vytvárať rôzne efekty pomocou bi-telecentrických objektívov.

2,Rozdiel medzi bi-telecentrická šošovka a telecentrická šošovka

Hlavným rozdielom medzi bi-telecentrickou šošovkou a telecentrickou šošovkou je schopnosť nastaviť uhol šošovky a posúvať šošovku:

1)Bi-telecentrický objektív

Bi-telecentrické šošovky vo všeobecnosti označujú telecentrické šošovky, ktoré majú dve šošovky, ktoré je možné nastaviť samostatne. Môžu sa pohybovať nahor a nadol (offset) a doľava a doprava (kývanie) a môžu tiež meniť uhol sklonu.

Konštrukcia bi-telecentrického objektívu dáva fotografom väčšiu kontrolu a tvorivú slobodu, no zároveň je náročnejšie na ovládanie, vyžadujúce vyššiu technológiu a vynikajúce techniky.

Celkovo bi-telecentrické šošovky ponúkajú väčšiu slobodu ovládania a vytvárajú obrázky, ktoré sú kreatívnejšie a majú trvalú príťažlivosť, ale prichádzajú aj s vyššou cenou a technickými požiadavkami, ktoré je ťažšie zvládnuť.

2)Telecentrické šošovky

Telecentrické šošovkyumožňujú fotografom nastaviť uhol objektívu tak, aby objektív a snímač už neboli rovnobežné, čo umožňuje fotografovi ovládať hĺbku zaostrenia a vytvárať dynamickejšie a kreatívnejšie efekty.

Na druhej strane, šošovka telecentrickej šošovky môže byť tiež posunutá alebo „odsadená“, čím sa mení kompozícia bez zmeny uhla kamery, čo je výhodné na kontrolu a korekciu perspektívy.

Záverečné myšlienky:

Ak máte záujem o kúpu rôznych typov šošoviek na sledovanie, skenovanie, drony, inteligentnú domácnosť, alebo akékoľvek iné využitie, máme to, čo potrebujete. Kontaktujte nás ešte dnes a dozviete sa viac o našich šošovkách a ďalšom príslušenstve.


Čas odoslania: júl-02-2024