Kan industrielle linser brukes på kameraer? Hva er forskjellen mellom industrielle linser og kameralinser?

1.Kan industrielle linser brukes på kameraer?

Industrielle linserer generelt linser designet for industrielle applikasjoner med spesifikke egenskaper og funksjoner. Selv om de er forskjellige fra vanlige kameralinser, kan industriobjektiver også brukes på kameraer i noen tilfeller.

Selv om industrielle objektiver kan brukes på kameraer, må følgende faktorer tas i betraktning når du velger og matcher, og test- og tilpasningsarbeid bør gjøres for å sikre at de kan brukes normalt på kameraet og oppnå den forventede opptakseffekten:

Brennvidde og blenderåpning.

Brennvidden og blenderåpningen til industriobjektiver kan være forskjellig fra tradisjonelle kameraobjektiver. Riktig brennvidde og blenderåpningskontroll må vurderes for å sikre ønsket bildeeffekt.

Grensesnittkompatibilitet.

Industrielle linser har vanligvis forskjellige grensesnitt og skruedesign, som kanskje ikke er kompatible med linsegrensesnittene til tradisjonelle kameraer. Derfor, når du bruker industrielle linser, må du sørge for at grensesnittet til industrilinsen passer for kameraet som brukes.

Funksjonell kompatibilitet.

Sidenindustrielle linserer primært designet for industrielle applikasjoner, de kan være begrenset i funksjoner som autofokus og optisk bildestabilisering. Når det brukes på et kamera, kan det hende at alle kamerafunksjoner ikke er tilgjengelige, eller det kan kreves spesielle innstillinger.

Adaptere.

Industrielle linser kan noen ganger monteres på kameraer ved hjelp av adaptere. Adaptere kan bidra til å løse problemer med grensesnittinkompatibilitet, men de kan også påvirke objektivets ytelse.

industrielle-linser-og-kamera-linser-01

Den industrielle linsen

2.Hva er forskjellen mellom industrielle objektiver og kameralinser?

Forskjellene mellom industrielle linser og kameralinser gjenspeiles hovedsakelig i følgende aspekter:

On designfunksjoner.

Industrielle objektiver er generelt utformet med en fast brennvidde for å imøtekomme spesifikke fotograferings- og analysebehov. Kameralinser har vanligvis variabel brennvidde og zoomfunksjoner, noe som gjør det enkelt å justere synsfeltet og forstørrelsen i forskjellige scenarier.

On applikasjonsscenarier.

Industrielle linserbrukes hovedsakelig i industrifeltet, med fokus på oppgaver som industriell overvåking, automasjonskontroll og kvalitetskontroll. Kameralinser brukes hovedsakelig til fotografering og film- og TV-opptak, med fokus på å ta bilder og videoer av statiske eller dynamiske scener.

På grensesnitttype.

Vanlig brukte grensesnittdesign for industrielle objektiver er C-fatning, CS-fatning eller M12-grensesnitt, som er praktiske for tilkobling til kameraer eller maskinsynssystemer. Kameraobjektiver bruker vanligvis standard objektivfester, som Canon EF-fatning, Nikon F-fatning osv., som brukes til å tilpasse seg forskjellige merker og modeller av kameraer.

Om optiske egenskaper.

Industrielle linser legger mer vekt på bildekvalitet og nøyaktighet, og følger parametere som lavere forvrengning, kromatisk aberrasjon og langsgående oppløsning for å møte kravene til nøyaktig måling og bildeanalyse. Kameralinser tar mer hensyn til bildeytelse og forfølger kunstneriske og estetiske effekter, som fargegjenoppretting, bakgrunnsuskarphet og ufokuserte effekter.

Tåler miljøet.

Industrielle linsertrenger generelt å jobbe i tøffe industrielle miljøer og krever høy slagfasthet, friksjonsmotstand, støvtette og vanntette egenskaper. Kameralinser brukes vanligvis i relativt godartede miljøer og har relativt lave krav til miljøtoleranse.

Siste tanker:

Ved å jobbe med fagfolk i ChuangAn, blir både design og produksjon håndtert av svært dyktige ingeniører. Som en del av kjøpsprosessen kan en bedriftsrepresentant forklare mer detaljert spesifikk informasjon om hvilken type linse du ønsker å kjøpe. ChuangAns serie med linseprodukter brukes i et bredt spekter av bruksområder, fra overvåking, skanning, droner, biler til smarte hjem osv. ChuangAn har ulike typer ferdige linser, som også kan modifiseres eller tilpasses etter dine behov. Kontakt oss så snart som mulig.


Innleggstid: Aug-06-2024